HEAT Naaldwijk – Sauna en Badhuis

HEAT faciliteiten

In het pand aan de Verburchlaan 23 in Naaldwijk is al sinds oudsher een sauna en wellness complex gevestigd. De oude sauna en het zwembad zijn compleet gerenoveerd en hebben een behoorlijke metamorfose ondergaan.

Inmiddels zijn de onderstaande faciliteiten beschikbaar en kunt u genieten van de binnentuin en het prachtige dakterras van 120 m² 

Infrarood sauna

Hoewel de ene warmte de andere warmte niet is, doet warmte een mens goed. Dat heeft te maken met de manier waarop de warmte wordt overgebracht. Dat kan via direct contact, via straling of via een tussenmedium zoals water of lucht. De infraroodcabine brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de infraroodcabine. 

Finse Sauna

Een Finse sauna is ultiem genieten; de warme temperaturen zorgen ervoor dat uw spieren ontspannen en u zich even kunt terugtrekken in uw eigen wereld. Op die manier kunt u helemaal tot rust komen. Naast ontspanning biedt een Finse sauna ook een uitstekende mogelijkheid om aan uw gezondheid en weerstand te werken. Tijdens een saunasessie traint u namelijk uw afweersysteem. De temperatuurverschillen die ontstaan, zorgen ervoor dat uw lichaam afweerstoffen gaat aanmaken. Via het zweet dat ontstaat gedurende een sessie in de Finse sauna, worden afvalstoffen afgevoerd. Op die manier kan een Finse sauna eraan bijdragen dat u zich na een sessie als herboren voelt en er zowel fysiek als mentaal weer tegenaan kunt.

Stoomcabine

De weldadige warmte van de stoom (+46 °C) en de hoge luchtvochtigheid van circa 98% zorgen ervoor dat u gaat zweten. Hierdoor openen de poriën, reinigt de huid, stimuleert het de bloedsomloop en voert afvalstoffen af uit het lichaam. Stoom is, aangevuld met heerlijke geurstoffen zoals eucalyptus, een verademing voor de luchtwegen, en een echte aanrader bij een verkoudheid.

Kom volledig tot rust

onze faciliteiten en dienstverlening zorgen ervoor dat u volledig tot rust kunt komen en kunt afkoelen na uw saunabezoek

Voeten bad

Een voetenbad hoort bij je saunagang. Het maakt je nog meer ontspannen én het versterkt de werking van wat de sauna met je doet. Met recht een warm bad voor je voeten! Het bereid je lichaam alvast voor wat komen gaat. 

dompel bad

Het nut van het dompelbad is dat de de hoog opgelopen lichaamstemperatuur in korte tijd kan worden teruggebracht. Tijdens deze daling van temperatuur worden bloedvaten geprikkeld en de bloedsomloop bevorderd.  

Kleedruimte

De gezamenlijke kleedruimte is voorzien van ruime lockers die afgesloten kunnen worden.

Douche faciliteiten

Voor, Tijdens of na uw sauna bezoek heerlijk warm of koud afdouchen.

Divider

zwembad

Ons prachtige zwembad met een constante aangename temperatuur van 31 graden is heerlijk om tijdens uw saunabezoek te ontspannen en af te koelen. Het is ook mogelijk om alleen van het zwembad gebruik te maken (in badkleding)van maandag t/m vrijdag tot 12.30 uur

 

Van maandag t/m vrijdag  tot 12.30 uur is badkleding verplicht in het zwembad.

Dit geldt niet op zaterdag en in de sauna’s

Vanaf zaterdag 22 juni worden er bij ons zwemlessen gegeven aan kinderen door zwemschool de spettervogel. Voor meer informatie kijk op www.zwemschooldespettervogel.nl of bel naar 06-24186739